VILLA VLINDERS ZORGAANBOD

De capaciteit van Villa Vlinders is 8 kinderen. Onze organisatie biedt woonfaciliteiten, individuele en groepsbegeleiding, persoonlijke verzorging en activerende begeleiding.

Ons zorgaanbod betreft programma’s voor kinderen met een licht tot matige verstandelijke handicap in de leeftijd van 5 tot 18 jaar. Wij beschikken over een eigen gedragswetenschapper en GZ psycholoog, die hier in onze eigen therapieruimte behandelingen aanbieden aan de kinderen.

Wij beschikken over 8 plaatsen voor permanent verblijf, tevens het maximale aantal.
Op dit moment zijn alle plekken bezet.

Als je jonge leventje al zo vol met angst heeft gezeten, zul je weer moeten leren leven. Door alleen te ademen,  eten, drinken en te slapen kom je er niet, hiervoor bieden wij alle kinderen in Villa Vlinders dan ook het volgende aan:

Kind Ouder traject
Dierenverzorging op de kinderboerderij
Creativiteit ontwikkelen in eigen atelier
Zwemles voor speciale kinderen
Sport en beweging
Muziektherapie
Therapeutisch tekenen

BELANGRIJKE LINKS

Pleegzorg Nederland zet zich in voor kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen. In Nederland zijn er duizenden pleegkinderen: kinderen en jongeren die bij iemand anders wonen. Tijdelijk, of tot ze 18 jaar zijn. Op deze site lees je hier meer over.

www.pleegzorg.nl

Goed dat je aandacht besteedt aan het signaal dat je hebt opgemerkt. Je kunt iets doen door alert te reageren op een signaal. 0800-2000
Hier leggen ze je uit wat kindermishandeling is. Er staan ook verhalen op van kinderen die rotdingen hebben meegemaakt. En wat ze daartegen hebben gedaan.

Kindermishandeling melden via: www.vooreenveiligthuis.nl
Al 75 jaar geven wij gespecialiseerde jeugdzorg aan kinderen met een beperking en/of kinderen van ouders met een beperking.

www.williamschrikkergroep.nl
Antje Monteiro is Ambassadeur van Stichting Vlinders, bekijk hier haar website.

www.antje.nl

TIME OUT

Even uit je thuissituatie, zomaar een ochtend of een middag
Onbezorgd spelen en knutselen, of gewoon naar de dieren kijken
Even gewoon kind zijn

Wat jij nodig hebt is een time out!

Op misschien wel de meest verrassende plek in Tiel kun je dan terecht!
Voor een ochtend of een middag om gewoon ontspannen weer even kind te kunnen en mogen zijn.
Spelen, knutselen, voor de dieren zorgen of gewoon juist even niets doen!

Een laagdrempelige mogelijkheid voor de professionals die bij de gezinnen in Tiel over de vloer komen. Zij zijn als eerste op de hoogte van thuissituaties en hebben hiermee een nieuwe mogelijkheid om kinderen even tot rust te laten komen.

Wij bieden de mogelijkheid voor een TIME OUT aan.
Op vrijwillige basis, lekker kleinschalig en gewoon in Tiel.

* Voorwaarde voor gebruik van de Time-Out plekken is dat er goedkeuring is van de ouders en er een instantie zoals bijv. Buurtzorg Jong dan wel een voogd bij betrokken is. Een Time Out plek is altijd gebaseerd op 1 dagdeel en enkel op basis van beschikbaarheid.

Wilt u ook een vriend

van Stichting Vlinders worden?