Antoine's Blog - Op naar een vol huis

Toegevoegd: 13 juni 2015 om 07:02:00

We zitten ondertussen 1 jaar op de nieuwe locatie, hebben alles wat we voor ogen hadden voor elkaar, maar hebben nog 2 kamertjes leeg staan ! Nu zijn we ook al een tijdje "op zoek" naar kinderen die hier voor langere periode kunnen komen wonen.

 

Maar we zijn geen hotel, waar je een kamer kunt boeken en kunt intrekken. Heel zorgvuldig worden alle nieuwe aanvragen (en die krijgen we wekelijks) afgewogen en besproken met het zorgteam. Matching noemen ze dat ! Past het bij de andere kinderen, qua niveau, gedrag en achtergrond, zo niet moet je helaas nee zeggen.

 

Het liefst zien we broertjes en zusjes komen, omdat we nou eenmaal ooit bedacht hebben om broertjes en zusjes bij elkaar te plaatsen en/of weer bij elkaar te brengen. Met de huidige samenstelling, waarin ook deze biologische band bestaat, zijn we tot op de dag van vandaag zeer tevreden en brengt het de kinderen wat extra geluk.

 

Dus plaatsen, ja ! Zomaar een kamer vullen nee ! Ik ben er wel van overtuigd dat als een kind hier hoort te komen, dat het ook hier terecht komt. Wij hebben nog plaats in ons huis en in ons hart !

 

Groeten,

Antoine Aardoom
« Terug naar Overzicht

Stichting Vlinders

Kinderen die door omstandigheden niet thuis kunnen wonen ontbreekt het vaak aan ruimte om (zelf)vertrouwen en verantwoordelijkheid te ontwikkelen.

 

 

Stichting Vlinders biedt deze kinderen een plek waar ze zich positief kunnen ontwikkelen in hun gedrag en opstelling naar hun omgeving. Vooral het zo dicht mogelijk benaderen van een ‘normaal’ gezin met een full time papa en mama vinden we belangrijk. Het huis kreeg de naam ‘Villa Vlinders’ als veilige plek en levensschool.

 

 

Elk kind heeft recht op verzorging en een opvoeding die afgestemd is op zijn of haar ontwikkeling, mogelijkheden en beperkingen. Onze zorg is specifiek afgestemd op dit kind met zijn of haar specifieke behoeften in zijn of haar specifieke omstandigheden.

 

 

In Tiel staat dit huis, Villa Vlinders. Een huis speciaal voor kinderen die om uiteenlopende redenen niet thuis kunnen wonen. Villa Vlinders biedt plaats aan acht kinderen die daar voor langere periode kunnen wonen.

 

Ieder kind heeft recht om op te groeien in een gezin !

 

Stichting Vlinders geeft kinderen nieuwe vleugels !

 Actueel

Vriend van sticker

Binnenkort zullen alle Tielenaren hem wel tegenkomen, want alle vrienden...


Villa Vlinders

In Tiel staat een huis, Villa Vlinders. Een huis speciaal voor kinderen...


Feiten over pleegzorg

De noodzaak blijkt uit de feiten!


Evenementen