Antoine's Blog - Met de groeten van mij

Toegevoegd: 22 december 2014 om 10:01:55

Het volgende moet ik even delen zo vroeg op de ochtend, ook ik ben onder de indruk van wat er zojuist gebeurde en zit met een brok in mijn keel.

 

Het is doodstil in huis, het is vakantie en er zitten en/of liggen 5 kids nog lekker in hun pyjama op de bank voor de TV. Ze kijken naar een film “de groeten van Mike”  Mike moet na een ziekbed uiteindelijk naar een leefgroep omdat zijn moeder een alcoholprobleem heeft en niet voor hem kan zorgen.

 

Ineens begint 1 van de kids te spugen en hard te huilen, blijkbaar heeft het zien van de film iets getriggerd uit zijn verleden en is het enige wat wij kunnen doen hem een dikke knuffel geven en weer goed voor hem zorgen. Gelukkig is hij snel weer in de realiteit en weet hij weer dat hij hier mag blijven wonen en heel welkom is. De film wil hij niet meer afkijken, hij gaat lekker tekenen.

 

Zo net voor de kerst is weer eens een heuse eye opener, hoe diep een trauma kan zitten en dat het zo maar weer boven kan komen drijven. In dit geval zat hij zo in de film dat hij de realiteit even was vergeten.

 

Ik weet als geen ander dat dingen uit het verleden zomaar boven kunnen komen en dat ondanks de (prettige) omstandigheden van vandaag de dag er altijd iets kan gebeuren zodat je er ineens weer middenin zit. Als volwassene kan je je daar voor proberen te wapenen en/of beschermen, maar zelfs ik verdween even in het verhaal van deze film.

 

Nu ik het heb opgeschreven lucht dat best op, mijn gedachten gaan uit naar mijn eigen kinderen, die ik graag eens zou vertellen hoe mijn wereld er vroeger werkelijk heeft uitgezien. Hoe die er nu uit ziet weten ze, maar mijn verleden heb ik altijd voor mezelf gehouden. Mijn realiteit is nu eenmaal niet automatisch die van anderen.

 

Gelukkig motiveert dit mij elke dag weer om te doen wat we doen en zo zullen we elke dag weer knokken voor kinderen die het nodig hebben. De aanblik van die 5 kids, die heerlijk zorgeloos voor de TV hingen, maakte me erg gelukkig. Dat daar ineens een andere wending kwam door de inhoud van de film (die wij niet kenden) maakte het begin van de dag misschien nog wel mooier.

 

Ik wens alle kinderen dan ook hele fijne kerstdagen en een onbezorgd 2015. Kan het niet bij je eigen ouders, dan hopelijk bij lieve pleegouders of verzorgers. Jij kon er tenslotte niets aan doen dat dit in je (jonge) kinderjaren heeft gespeeld en hopelijk wordt je hierdoor straks als volwassene een mooi en bijzonder mens.

 

Tot volgend jaar !

 

Met de groeten van mij

Antoine 
« Terug naar Overzicht

Stichting Vlinders

Kinderen die door omstandigheden niet thuis kunnen wonen ontbreekt het vaak aan ruimte om (zelf)vertrouwen en verantwoordelijkheid te ontwikkelen.

 

 

Stichting Vlinders biedt deze kinderen een plek waar ze zich positief kunnen ontwikkelen in hun gedrag en opstelling naar hun omgeving. Vooral het zo dicht mogelijk benaderen van een ‘normaal’ gezin met een full time papa en mama vinden we belangrijk. Het huis kreeg de naam ‘Villa Vlinders’ als veilige plek en levensschool.

 

 

Elk kind heeft recht op verzorging en een opvoeding die afgestemd is op zijn of haar ontwikkeling, mogelijkheden en beperkingen. Onze zorg is specifiek afgestemd op dit kind met zijn of haar specifieke behoeften in zijn of haar specifieke omstandigheden.

 

 

In Tiel staat dit huis, Villa Vlinders. Een huis speciaal voor kinderen die om uiteenlopende redenen niet thuis kunnen wonen. Villa Vlinders biedt plaats aan acht kinderen die daar voor langere periode kunnen wonen.

 

Ieder kind heeft recht om op te groeien in een gezin !

 

Stichting Vlinders geeft kinderen nieuwe vleugels !

 Actueel

Vriend van sticker

Binnenkort zullen alle Tielenaren hem wel tegenkomen, want alle vrienden...


Villa Vlinders

In Tiel staat een huis, Villa Vlinders. Een huis speciaal voor kinderen...


Feiten over pleegzorg

De noodzaak blijkt uit de feiten!


Evenementen