Antoine's Blog - Fijne feestdagen !

Toegevoegd: 19 december 2014 om 11:02:19

Het is zover, het jaar zit er bijna op. We zijn een tikkie moe, maar zeer voldaan kijken we terug. De kinderen zijn zojuist thuisgekomen en dus is het kerstvakantie, Zo kunnen we allemaal even uitblazen en lekker tot rust komen.

 

Wat was het een ongelooflijk mooi jaar, op alle gebieden. De grootste gebeurtenis was de verhuizing, we zijn op 12 april verhuisd en wonen sindsdien op de mooiste plek van Tiel. Er kwamen nog geen nieuwe bewonertjes, maar dat is voor volgend jaar.

 

We kregen wel heel veel nieuwe dieren en bouwden aan onze kinderboerderij, Alpaca’s, varkentjes, konijnen, kippen en geiten en ook daar zorgen we nu met zijn allen voor.

 

Ook voerden we gesprekken met de gemeente over de nieuwe jeugdzorg. Onze locatie is zeer geschikt voor kinderen die (even) uit hun thuissituatie moeten. Hiervoor bedachten we een prachtig Time Out plan, een plan wat we volgend jaar uitrollen. Er komen al veel kids via school bij ons spelen, die dan vervolgens niet meer weg willen. We hopen hier nog veel kids (even) een leuke tijd te geven op ons “kindereiland”

 

Rapporten en zorgplannen werden allemaal verstuurd en goedgekeurd. En de keuring door de brandweer werd glansrijk gehaald. De screening door de plaatsende instanties verliep idem dito. Alles is klaar voor volgend jaar en de jaren daarna.

 

De kinderen in Villa Vlinders (want daar gaat het uiteindelijk om) vermaken zich opperbest en ontwikkelen zich op een ongelooflijke positieve manier. Met mooi weer in de tuin en de kinderboerderij en met minder mooi weer in het atelier en in huis. De vrijheid maar tevens beschermde omgeving maken dat allemaal mogelijk.

 

Vandaar dat wij met een gerust hart kunnen zeggen;

Ook in 2015 maken we samen de wereld een klein beetje mooier.

 

Fijne feestdagen en tot volgend jaar,

 

Antoine, Erika en kinderen

 

 

 
« Terug naar Overzicht

Stichting Vlinders

Kinderen die door omstandigheden niet thuis kunnen wonen ontbreekt het vaak aan ruimte om (zelf)vertrouwen en verantwoordelijkheid te ontwikkelen.

 

 

Stichting Vlinders biedt deze kinderen een plek waar ze zich positief kunnen ontwikkelen in hun gedrag en opstelling naar hun omgeving. Vooral het zo dicht mogelijk benaderen van een ‘normaal’ gezin met een full time papa en mama vinden we belangrijk. Het huis kreeg de naam ‘Villa Vlinders’ als veilige plek en levensschool.

 

 

Elk kind heeft recht op verzorging en een opvoeding die afgestemd is op zijn of haar ontwikkeling, mogelijkheden en beperkingen. Onze zorg is specifiek afgestemd op dit kind met zijn of haar specifieke behoeften in zijn of haar specifieke omstandigheden.

 

 

In Tiel staat dit huis, Villa Vlinders. Een huis speciaal voor kinderen die om uiteenlopende redenen niet thuis kunnen wonen. Villa Vlinders biedt plaats aan acht kinderen die daar voor langere periode kunnen wonen.

 

Ieder kind heeft recht om op te groeien in een gezin !

 

Stichting Vlinders geeft kinderen nieuwe vleugels !

 Actueel

Vriend van sticker

Binnenkort zullen alle Tielenaren hem wel tegenkomen, want alle vrienden...


Villa Vlinders

In Tiel staat een huis, Villa Vlinders. Een huis speciaal voor kinderen...


Feiten over pleegzorg

De noodzaak blijkt uit de feiten!


Evenementen