Antoine's Blog - Een huis vol

Toegevoegd: 04 november 2015 om 08:19:30

Hoewel we nog niet zo lang geleden aan een groot aantal mensen lieten weten dat we nog 2 plekjes in ons hart en in ons huis hadden is het nu toch echt zover. Ons huis zit vol !

 

Inmiddels wonen er dus 7 kinderen en 1 jong volwassene bij ons en kunnen we de komende tijd vooruit, waarmee ik bedoel dat we de kinderen (de jongste is 5 jaar) helpen en gaan begeleiden.

 

Door alleen hier te wonen, slapen en eten kom je er namelijk niet, je zult je verleden moeten verwerken, angsten overwinnen, normen en waarden leren, leren communiceren. Voor andere kinderen wellicht vanzelfsprekend, maar hier alles behalve.

 

1 van de kinderen zei onlangs, sinds ik bij jullie woon, ga ik op tijd naar bed, eet ik op vaste tijden, ga ik weer naar school, voel ik me schoon en eet ik gezonde dingen en kan ik spelen met andere kinderen.  Als je het hoort wel iets om verdrietig van te worden, maar ook weer om blij van te worden dat het zich bewust is van hoe het hoort te zijn.

 

Helaas voor veel andere kinderen, moeten we dus op dit moment zeggen, sorry we zitten vol ! Om de kwaliteit en onze rol als papa en mama voor de volle 100% te waarborgen zit er geen rek in dit aantal en hebben alle kinderen, de zo belangrijke, eigen kamer.

 

Wordt vervolgd…..

 

Antoine Aardoom 
« Terug naar Overzicht

Stichting Vlinders

Kinderen die door omstandigheden niet thuis kunnen wonen ontbreekt het vaak aan ruimte om (zelf)vertrouwen en verantwoordelijkheid te ontwikkelen.

 

 

Stichting Vlinders biedt deze kinderen een plek waar ze zich positief kunnen ontwikkelen in hun gedrag en opstelling naar hun omgeving. Vooral het zo dicht mogelijk benaderen van een ‘normaal’ gezin met een full time papa en mama vinden we belangrijk. Het huis kreeg de naam ‘Villa Vlinders’ als veilige plek en levensschool.

 

 

Elk kind heeft recht op verzorging en een opvoeding die afgestemd is op zijn of haar ontwikkeling, mogelijkheden en beperkingen. Onze zorg is specifiek afgestemd op dit kind met zijn of haar specifieke behoeften in zijn of haar specifieke omstandigheden.

 

 

In Tiel staat dit huis, Villa Vlinders. Een huis speciaal voor kinderen die om uiteenlopende redenen niet thuis kunnen wonen. Villa Vlinders biedt plaats aan acht kinderen die daar voor langere periode kunnen wonen.

 

Ieder kind heeft recht om op te groeien in een gezin !

 

Stichting Vlinders geeft kinderen nieuwe vleugels !

 Actueel

Vriend van sticker

Binnenkort zullen alle Tielenaren hem wel tegenkomen, want alle vrienden...


Villa Vlinders

In Tiel staat een huis, Villa Vlinders. Een huis speciaal voor kinderen...


Feiten over pleegzorg

De noodzaak blijkt uit de feiten!


Evenementen