Antoine's Blog - Afscheid nemen bestaat niet

Toegevoegd: 22 augustus 2014 om 18:07:45

Terwijl ik dit schrijf zit onze “tante” voor te lezen aan de kinderen. Vandaag nam zij afscheid van ons en de kinderen, ze gaat verder studeren. We hadden cadeautjes gekocht en alle kinderen mochten haar iets geven. Wauw, ik zit nu nog steeds met een brok in mijn keel.

 

 

Iedereen kan praten over de hechtingsstoornis die onze kinderen zouden hebben, maar daar was zojuist niets van te merken, wat hebben we allemaal gehuild. De kinderen gaven hun cadeau een hadden daar bij allemaal hun eigen tekst. Ik draaide op de achtergrond bijbehorende muziekjes, de sfeer die ontstond zorgde ervoor dat niemand het droog hield.

 

 

Het is tenslotte ook niet zomaar iets, als iemand die je op regelmatige basis uit bed haalde, naar bed deed, uit school haalde enz. enz. vertrekt.  Wij gaan haar dan ook zeker missen, maar begrijpen de stap om verder te leren, hopelijk zien we haar over 3 jaar terug als Juf !

 

 

“Tante” wij bedanken je voor de afgelopen 3 jaar, zijn trots op wat je hebt geleerd en geloven in hetgeen je gaat doen. Heb vertrouwen in jezelf, dan komt het zeker goed.

 

 

Vanavond zongen we met zijn allen als afsluiter “Vlinder” van Marco Borsato voor je, ik herinner me nog goed dat ik je voor de eerste keer mee mocht nemen naar een concert van Marco. Het komt allemaal goed, wacht nou maar af wat de tijd met je doet, alles wat groot is, begon ooit klein, je hoeft niet meteen een vlinder te zijn………

 

 

Groeten,

Antoine Aardoom
« Terug naar Overzicht

Stichting Vlinders

Kinderen die door omstandigheden niet thuis kunnen wonen ontbreekt het vaak aan ruimte om (zelf)vertrouwen en verantwoordelijkheid te ontwikkelen.

 

 

Stichting Vlinders biedt deze kinderen een plek waar ze zich positief kunnen ontwikkelen in hun gedrag en opstelling naar hun omgeving. Vooral het zo dicht mogelijk benaderen van een ‘normaal’ gezin met een full time papa en mama vinden we belangrijk. Het huis kreeg de naam ‘Villa Vlinders’ als veilige plek en levensschool.

 

 

Elk kind heeft recht op verzorging en een opvoeding die afgestemd is op zijn of haar ontwikkeling, mogelijkheden en beperkingen. Onze zorg is specifiek afgestemd op dit kind met zijn of haar specifieke behoeften in zijn of haar specifieke omstandigheden.

 

 

In Tiel staat dit huis, Villa Vlinders. Een huis speciaal voor kinderen die om uiteenlopende redenen niet thuis kunnen wonen. Villa Vlinders biedt plaats aan acht kinderen die daar voor langere periode kunnen wonen.

 

Ieder kind heeft recht om op te groeien in een gezin !

 

Stichting Vlinders geeft kinderen nieuwe vleugels !

 Actueel

Vriend van sticker

Binnenkort zullen alle Tielenaren hem wel tegenkomen, want alle vrienden...


Villa Vlinders

In Tiel staat een huis, Villa Vlinders. Een huis speciaal voor kinderen...


Feiten over pleegzorg

De noodzaak blijkt uit de feiten!


Evenementen